Ziua Mondială de comemorare a persoanelor decedate de SIDA:

New images

Campaniei Naționale ,,Just Test" prilejuită Zilei Mondiale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA - 21 mai 2023

În fiecare an, în a treia duminică din luna mai, se marchează Ziua mondială de comemorare a persoanelor decedate de SIDA. În această zi, toți cei care nu sunt indiferenți față de problema HIV/SIDA îşi consolidează eforturile de combatere a epidemiei: informând despre căile de transmitere, unind şi îndemnând oamenii să-şi cunoască statutul HIV, să manifeste toleranță faţă de cei afectați de epidemie şi să ia o poziție activă în contracararea infecției cu HIV. Anul acesta, Ziua Comemorării a persoanelor decedate de SIDA este marcată pe 21 mai şi este una dintre cele mai importante mişcări împotriva HIV/SIDA. În contextul acestei zile semnificative, în perioada 15 Mai 15 Iunie 2023, partenerii la nivel național îşi vor consolida eforturile şi vor organiza campania socială,,Just Test". Campania va fi desfăşurată la nivel național prin serii de evenimente şi activități care vizează informarea şi educarea populației cu privire la iportanța testării HIV, a cunoaşterii propriului statut şi a prevenirii răspândirii virusului. Mobilizarea eforturilor tuturor părților responsabile și interesate la nivel național și local pentru a pune în aplicare răspunsul la epidemia HIV/SIDA din Republica Moldova.

 

SCOPUL PRINCIPAL AL CAMPANIEI:
Mobilizarea eforturilor tuturor părților responsabile şi interesate la nivel național și local pentru a pune în aplicare răspunsul la epidemia HIV/SIDA din Republica Moldova.


PRIORITĂȚILE CAMPANIEI:
1. Promovarea testării la HIV în rândul populației generale şi în grupurile țintă;
2. Mobilizarea populației generale şi a liderilor de opinie pentru a promova principiile şi valorile campaniei;
3. Promovarea beneficiilor tratamentului HIV şi încurajarea persoanelor seropozitive să înceapă şi să mențină tratamentul;
4. Mobilizarea reprezentanților comunității pentru a îmbunătăți eficacitatea activităților de advocacy;
5. Reducerea discriminării împotriva persoanelor care trăiesc cu HIV şi a altor populații vulnerabile la HIV.

SLOGAN-UL CAMPANIEI:
Just Test: Pentru sănătatea ta şi a celor din jur.


MESAJELE CAMPANIEI:
1. Dacă nu știi, află! Testeaza-te la HIV și protejează-ți sănătatea. Testează-te pentru HIV și ia controlul asupra sănătății tale.
2. Nu lăsa necunoaşterea să îți pună viața în pericol.
3. Fii responsabil și testează-te. Testarea la HIV este un act de iubire de sine şi faţă de cei dragi. 4. Astăzi HIV nu mai este o sentință. Poți trăi o viață lungă și fericită cu HIV, doar ia tratamentul. 5. Este simplu şi gratuit.
6. Nu lăsa frica sau stigma să te împiedice să faci un test HIV.

HASHTAG-URILE CAMPANIEI:
-ROM: #JustTest #TesteazateLaHiv
- RUS: #JustTest #ПройдиТестНаВич


Distribuie pe rețelele sociale: